Seminář ve Slušticích


Listopad 2017

Milí přátelé waldorfské pedagogiky, milí studenti.
Posílám informace týkající se víkendového setkání ve dnech 3.-5. listopadu 2017 ve Slušticích. Seminář je koncipován jako šest víkendových setkání ve školním roce a takto se také platí, bližší informace k placení přihlášeným účastníkům záhy přijdou. Nově příchozí a hosté mohou platit za jednotlivý seminář zvlášť, částka je 1300 Kč za víkend. Bližší informace o termínech seminářů budou na stránce www.awms.cz.
Opět se sejdeme ve Slušticích u Prahy, kam se nejlépe dostanete autem, případně v pátek navečer dopravou, dále níže. Vzhledem k možnosti společného vegetariánského stravování (sobota oběd, večeře a zákusek) vás prosím o včasné přihlášení. Stravné a ubytování se platí v hotovosti na místě. Můžete také navštěvovat jen samostatné přednášky jako hosté. Příspěvek za jednotlivou přednášku je 150 Kč.
Uměleckou činnost povede tentokrát Karolína Svobodová, budeme se věnovat eurytmii, kdo máte, přivezte si s sebou eurytmické cvičky.
Upozornění pro studující: Víkend se do studia započítává pouze, je-li vámi navštíven celý, od pátku do neděle. Jako ve škole .
Víkendový seminář 3. – 5. listopadu 2017 ve Slušticích

Téma: Kouzelnými slovy výchovy malých dětí jsou vzor a nápodoba. (Rudolf Steiner) Na jakých pilířích spočívá praktická waldorfská pedagogika v mateřských školách? Přednáší Wolfgang Saßmannshausen

Umění: Karolína Svobodová - eurytmie

Didaktika: W. Saßmannshausen, H. Valová, H. Neubauerová, M. Šílová

Sobotní večer – přednáška v 19.00: „K obrazu žáka na waldorfské škole“ večer s Ivanou Zejdovou

Zahájení semináře je v pátek v 19.30 hodin, zakončení v neděli ve 12.00 hodin. Začátky přednášek jsou: pátek 19.30, sobota a neděle 8.30

Adresa školky ve Slušticích Mateřská škola Maitrea, Sluštice 11, 250 84 MAPA: https://mapy.cz/s/zUie
Ubytování ve školce: Vezměte si s sebou, prosím, vlastní spacák a karimatku, cena ubytování je 50 Kč za noc.
Kurzovné: Platba se uskutečňuje převodem na účet za celý školní rok, 6000 Kč, případně 1300 Kč za jednotlivý víkend. Návštěvu jednotlivé přednášky je možné zaplatit zvlášť. Částka za seminář by měla být uhrazena nejpozději v pondělí před seminářem! KB Praha 27‑1562350277/0100, do zprávy pro příjemce uveďte vaše jméno.

Stravování: Vlastní, ve školce jsou sporáky, varné konvice a k dispozici káva a čaj. Ve Slušticích je pouze malý obchod otevřený v sobotu dopoledne, je třeba si přivézt své. Můžete se přihlásit ke společnému obědu a večeři, cena je 140 Kč, hlaste se prosím včas. Stravné se platí v hotovosti na místě.
Hlaste se prosím nejpozději do pondělí 30.listopadu !

Doprava: Vlastní, školka je v obci Sluštice, zastávka busu se jmenuje Sluštice, škola. Autobusy jezdí od stanice vlaku Praha, Klánovice, z Černého mostu, z Říčan a Skalky. Informace o
Asociace waldorfských mateřských škol ČR / Bankovní spojení: KB Praha 27‑1562350277/0100
Koněvova 240 a/2497, Praha 3, PSČ 130 00 / e-mail: madla.dolma@gmail.com
spojích můžete nalézt na www.idos.cz. Případně můžete jet do zastávky Sibřina a dojít ke školce 1km pěšky. Reflexní prvky s sebou!

Informace ke stažení v pdf.

ONLINE PŘIHLÁŠKA NA SEMINÁŘ:
Prosíme, na seminář se přihlaste vyplněním přihlášky na této adrese:
http://www.awms.cz/prihlaska-na-seminar/
Děkujeme a těšíme se na vás, za přípravný tým Magdaléna Šílová